Recept 25** (6 stemmen)

Hartige pannekoeken met kaas en ham

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

pannenkoek

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Smelt 20 g boter even in de microgolf.
  2. Voeg de 4 eieren bij 200 gram bloem en roer tot het een glad mengsel is.
  3. Voeg de 20 g gesmolten boter hierbij.
  4. Meng dit langzaam met 500 ml melk. Goed roeren zodat je geen klonters krijgt.
  5. Kruid je beslag met zout en peper.
  6. Bak middeldikke pannekoeken van dit beslag.
  7. Smelt 100 g boter in een ketel.
  8. Voeg hierbij 60 gr bloem en maak hiervan een roux.
  9. Laat de roux even aanbakken tot je een koekjesgeur ruikt.
  10. Neem de ketel van het vuur en voeg langzaam een liter melk toe.
  11. Roer goed tot de roux zich volledig heeft gemengd met de melk.
  12. Zet de ketel terug op het vuur en breng aan de kook.
  13. Wanneer de saus is ingedikt, strooi je 150 geraspte kaas en roer je tot deze volledig is opgelost/gesmolten.
  14. Strooi op elke pannekoek wat hamblokjes (ong 50 g per pannekoek) en rol deze op.
  15. Als je hamblokjes overhebt, kan je deze altijd kwijt in je kaassaus.
  16. Leg de pannekoekrolletjes in een grote ovenschaal.
  17. Overgiet de rolletjes met de kaassaus.
  18. Strooi geraspte kaas over de schotel en zet in een warme oven van 180°C hetelucht en 200°C traditioneel.
  19. Laat de kaas gratineren.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie