Ingrediënten voor 4 personen
-
1 el Solo margarine
- 2 courgettes
- 60 g Comté kaas
- 3 eieren
- 120 g bloem
- 100 g speltmeel
- 1.5 tl bakpoeder
- 100 ml olijfolie
- 100 ml karnemelk
- 2 takjes verse basilicum
- 1 handvol hazelnoten
Voor de meloensalade:
- 3 soorten meloen (honingmeloen, watermeloen, groene meloen)
- 6 sneetjes bresaola (gerdoogde Italiaanse ham)
- 2 takjes pistou basilicum (pittige soort met kleine blaadjes)
Voor de gremolata:
- 1 teentje knoflook
- 4 el peterselie
- 1 citroen (zeste)
- 2 el olijfolie
- versgemalen peper
- zeezout
Bereidingswijze
- Maak de muffins:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm of vet de vorm in.
- Was de courgettes zorgvuldig en rasp ze fijn. Verhit de Solo in een koekenpan en roerbak de courgette.
- Rasp de kaas en voeg toe aan de courgette. Klop de eieren los en meng ze met de bloem, de speltbloem, het bakpoeder, de olijfolie en de karnemelk tot een glad beslag. Voeg hieraan de gewokte courgette toe en roer opnieuw.
- Schep het beslag in de muffinvormpjes en verdeel er de hazelnoten over. Bak de muffins 20-25 minuten in de oven.
- Maak de meloensalade:
- Snijd de meloenen in blokjes en schik er de sneetjes bresaola tussen. Werk af met de pistoubasilicum en serveer er de gremolata als kruidige topping bij.
- Maak de gremolata:
- Pel het teentje knoflook en snipper het fijn. Was de peterselie zorgvuldig en hak hem fijn. Meng met de rest van de ingrediënten en serveer de gremolata apart bij de meloensalade.
Tip
De hartige muffins die over zijn kun je goed verpakt invriezen. Ze blijven ongeveer 2 weken lekker.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door pascal lekker op 27 september 2016 om 16u45
lekker
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?