Ingrediënten voor 4 personen
- 1/2 pakje bladerdeeg
- 1 ei losgeklopt
- geraspte emmentaler of belegen kaas
- peper en zout
- bloem om te bestuiven
Bereidingswijze
- Voor ongeveer 15 kaasvlinders.
- Bestuif je aanrecht met bloem.
- Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een rechthoek.
- De lengte moet ongeveer 35 cm zijn en een dikte hebben van ca.2-3 mm.
- Houd de breedte van de plakjes bladerdeeg aan.
- Strooi kaas over het bladerdeeg.
- Rol nu het bladerdeeg aan een kant tot het midden op.
- Rol dan de andere zijde tot het midden er strak tegen aan zit en 1 grote lange vlinder ontstaat.
- Smeer het losgeklopte ei tussen de 2 rollen.
- Zo blijven ze tegen elkaar geplakt.
- Leg de rol voor je ze gaat snijden in kleinere plakken ca.30 min in de koelkast om te rusten en op te stijven.
- Snijd er dan plakjes van ca.1 cm dikte van.
- Smeer dan ei over de kaasvlinders.
- Strooi er peper en zout over.
- Bak in 10-15 min goudbruin op 200 graden.
- Serveertips
- Je kunt de kaasvlinders ook maken met pesto of zongedroogde tomaatjes ertussen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?