Hartige hamtaart

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 8 plakjes bladerdeeg
  3. 2 uien
  4. 1 stronkje broccoli
  5. 4 eieren
  6. 1 dl crème fraiche
  7. 1 el Provençaalse kruiden
  8. 1 tl tuinkruidenbouillon
  9. 150 gram gekookte achterham
  10. 100 gram 60plus (vetgehalte, niet 60 plussers in leeftijd) roomkaas
  11. Bakplaat van 24 cm doorsnede
  12. Bereiden:
  13. Rol van het bladerdeeg een lap en bekleed er een ingevet bakblik mee. Prik de bodem in met een vork.
  14. Snijd de ui in ringen en de broccoli in roosjes. Blancheer de ui en de broccoli kort.
  15. Klop de eieren los met de crème fraiche, de kruiden en de bouillonpoeder. Verdeel een gedeelte van de ui en de broccoli over de bodem van de taart en leg daarover wat ham en kaas. Daarop weer broccoli met ui enz. tot alles op is. Verdeel het eimengsel erover en als laatste een laag kaas.
  16. Bak de taart in 35-40 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?