Recept 45**** (2 stemmen)

Hartige clafoutis van kerstomaatjes, kaas en rode ui

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

HARTIGE HEERLIJKHEDEN

tijd
70 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180°C voor en vet een quichevorm van 25 cm lichtjes in met de theelepel olijfolie.Zet de vorm op een bakplaat.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien, rozemarijn en knoflook 15 minuten op een laag vuur.Roer af en toe en probeer de stukken ui een beetje uit elkaar te halen.Zet de pan van het vuur af en laat het mengsel iets afkoelen. Verdeel de tomaten over de vorm.Verwijder de rozemarijn en de knoflookteen uit de pan met de uien en verdeel de uien gelijkmatig tussen de tomaten.
  3. In een grote kom klop je de eieren, kruiden, bloem, melk, crème fraîche, kaas en het zout en de peper naar smaak.
  4. Giet het beslag over de groente en bak de clafoutis 50 minuten. De clafoutis zakt een beetje in als hij afkoelt.
  5. Serveer heet, met een salade en een glas koude witte wijn.
  6. Gebruik kleine, zoete troskerstomaatjes. Hoe kleiner en zoeter, hoe beter!
  7. Als je de clafoutis uit de oven haalt, zakt hij heel snel in. Dit is normaal en gebeurt bij alle clafoutis recepten.

Bron: Paola Westbeek

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Paola Westbeek op 17 april 2015 om 14u37

Beste, Per toeval heb ik mijn recept hier gevonden, zonder vermelding van mijn naam. Het recept staat hier (http://koken.be/recept/hartige_clafoutis_van_kerstomaatjes_kaas_en_rode_ui), maar is ook opgenomen in het kookboek Vis en Vega. Gelieve mijn recept (en mijn foto) meteen te verwijderen of mijn naam duidelijk te vermelden. In afwachting van uw reactie, Paola Westbeek

Gepost door Love to Cook op 17 april 2015 om 15u09

Mijn excuses. Op deze site was het niet verplicht een bron te vermelden. Ik doe dit nu wel altijd. Ik zal meteen de bron bij dit recept vermelden.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie