Haringsla met appel en curryroom

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote pot of em opgelegde haringfilets
  • 1 kl theelep zachte currypoeder (geen madras)
  • 1 of 2 jonagold appelen
  • 1 grote soeplep mayonaise (zelfbereide)
  • 1 potje lightroom
  • 1 eetlep honing of wat zoetstof
  • beetje sap van haring
  • 1 blikje extra fijne erwtjes
  • opgelegde ajuin

Bereidingswijze

  1. snij de haringfilets in reepjes van 1 cm
  2. schil en snij de appelen, verwijder klokhuis en snij kleine reepjes (julienne)
  3. doe mayonaise in kom, meng room en currypoeder toe
  4. naar gelieve de honing of zoetstof en paar lepels sap van haring en wat fijngesneden opgelegde ui,
  5. alles goed mengen, de saus moet smeuig zijn,haring, appel en erwtjes toevoegen, rustig mengen,dit kan vooraf klaar in de koelkast!
  6. serveren met zelfgemaakte frietjes!dit haringmengsel kan als lepelhapjes of apero-glaasjes bij apero, met of zonder erwtjes!

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?