Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. ’s Middags voorbereiden:
 2. Komkommer-yoghurtmousse
 3. Hang de yoghurt uit op een passeerdoek, bind het doek strak dicht met een touwtje en laat de yoghurt minstens 4 uur in de koelkast uithangen met een bakje eronder. Schraap daarna de yoghurt (hangop) van de doek over in een schaal. Je kunt de hangop ook vervangen voor Griekse yoghurt, deze kan je direct gebruiken. Pureer de komkommer in de keukenmachine tot pulp. Laat de pulp op een bolzeef uitlekken en meng door de yoghurt. Breng op smaak met mierikswortelpuree, zeezout en gemalen koriander. Schep de komkommerhangop in de spuitzak en bewaar in de koelkast.
 4. Zeekraal
 5. Verwijder de harde onderste stukjes van de zeekraal. Blancheer de zeekraal 30 seconden in kokend water (zonder zout), giet af op een zeef en spoel direct koud. Laat goed uitlekken en bewaar in de koelkast.
 6. Aardappel galettes
 7. Verwarm de oven voor op 150 °C. Schil de aardappels en schaaf ze op een rauwkostschaaf of mandoline in papierdunne plakken. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de aardappelgalettes in circa 20 minuten goudbruin en krokant.
 8. 's Avonds afmaken
 9. Haring
 10. Snijd de haring in stukjes van 1 centimeter.
 11. Appel en bieslook
 12. Schaaf de appel op de rauwkostschaaf in dunne plakken en snijd in ragfijne reepjes. Knip of snijd de bieslook in stukjes van 1 centimeter lang.
 13. Opmaak bord
 14. Spuit de mousse in een lange streep over het midden van het bord. Bedek afwisselend met stukjes haring, zeekraal, appel en bieslook. Steek er de aardappel ‘galettes’ tussen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Marjootje op 31 oktober 2012 om 17u09

Heerlijk! De combinatie van de haring, met de komkommerhangop en frisse van de appel maakt dit gerecht heel fijntjes!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?