Recept 45**** (9 stemmen)

Hapjestrio

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

AMUSES A LA CARTE

tijd
25 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Gemarineerde rivierkreeftjes en pompelmoes: schil de pompelmoes met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Verdeel in partjes en snij de partjes in kleine stukken. Vang het vocht op in een kom. Voeg 3 el vinaigrette en de rivierkreeftjes toe en marineer ze in de koelkast minimaal 10 min. (langer, zelfs een dag, kan ook).
  2. Hazelnoottruffel met rauwe ham: hak de hazelnoten tamelijk fijn, maar niet tot poeder, en strooi ze op een bord. Snij de ham in stukjes. Meng 2 el gehakte hazelnoot met de ham, 1/2 el vinaigrette en de roomkaas. Rol er 4 balletjes van en rol ze door de rest van de gehakte hazelnoten zodat ze ermee bedekt zijn. Bewaar ze op een schoteltje in de koelkast.
  3. Minipompoensoepje met bieslookroom: klop de slagroom lobbig met de gemengde kruiden, een snufje zout en wat peper.
  4. Verwarm de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Leg ondertussen op 8 hapjes- of soeplepels een blaadje sla. Verdeel de rivierkreeftjes en de stukjes pompelmoes erover. Garneer met wat verse kruiden. Leg de lepels op een platte schaal.
  6. Schik de hazelnoottruffels op 4 theelepels (of in papieren vormpjes) en leg ze op de schaal bij de hapjeslepels.
  7. Giet de soep in 4 hoge glaasjes (of espressotasjes). Schep de room erop. Zet de glaasjes op de schaal bij de andere hapjes en serveer meteen.
Tip

Verwarm de volgende dag overblijvende soep als lekker hapje ‘s middags.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?