Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom. Week de gelatine ca. 10 minuten in koud water. Pureer in de keukenmachine de ham met 2 dl warme bouillon.
  2. Verwarm 4 eetlepels bouillon in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes van het vuur af op in de hete bouillon. Meng dit in de keukenrobot met het hammengsel. Doe het hammengsel over in een kom.
  3. Spatel er eerst 1/3 van de slagroom door, en daarna voorzichtig de rest. Breng de mousse op smaak met zout en peper.
  4. Doe de mousse over in de spuitzak en vul de soesjes. Stapel ze op een schaal tot een mooie toren op en garneer met takjes kervel.
  5. Soesjes bakken:
  6. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng in een pan de melk met 1 dl water, het zout en de margarine aan de kook. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot het deeg van de bodem loslaat.
  7. Neem de pan van het vuur en roer één voor één de eieren door het beslag. Voeg steeds pas het volgend ei toe, als het vorige volledig is opgenomen. Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot het deeg gaat glanzen.
  8. Maak met de spuitzak bolletjes deeg op een ingevette bakplaat. Bak de soezen in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen en knip ze dan open. Ze zijn van zichzelf al hol van binnen, zodat je ze makkelijk kunt vullen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?