Ingrediënten voor 5 personen
- 10 stangen witloof
- boter
- bloem
- melk
- aardappelen
- 2 zakjes gemalen kaas
- peper zout notemuscaat
- 10 sneden gekookte ham
Bereidingswijze
- Maak de witloof schoon en kook gaar in water
- Laat de witloof goed uitlekken (kookvocht bewaren)
- Maak aardappelpurree (aardappelen-melk-boter-ei-notemuscaat)
- Rol de witloofstaafjes in een sneetje ham
- Leg de hamrolletjes in een beboterde ovenschaal
- Schik er de aardappelpuree naast
- Smelt een blanke roux (boter laten smelten, voeg bloem toe tot de boter terug droog is)
- Voeg het kookvocht van de witloof en de melk toe (1/2&1/2) en laat koken
- Voeg bijna alle kaas toe
- Giet deze kaassaus over de hamrolletjes
- Bestrooi met de rest van de gemalen kaas
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?