Recept 45**** (7 stemmen)

Hamburger met bacon en avocadomayo

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Zelf hamburgers maken

tijd
20 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met zout en peper naar smaak en vorm er 4 burgers van.
  2. Was en snijd de tomaat in plakjes. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
  3. Halveer de avocado, haal de pit eruit en trek de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Boen de limoen schoon onder stromend water en rasp de groene schil dun af. Pers de vrucht uit.
  4. Doe de avocadoblokjes met de limoenrasp en het sap, de mayonaise en peper naar smaak in een kom en schep alles door elkaar.
  5. Verhit de barbecue of grillpan. Rooster de bacon in een grillschaal bruin en knapperig. Bestrijk de burgers met de Solo en rooster ze op het rooster boven de gloeiende barbecue of in een grillpan aan beide kanten bruin en in 6-8 minuten net gaar.
  6. Snijd de broodjes open, leg er de hamburgers op en verdeel er de tomaat, de ui en de avocadomayo over. Leg er de bacon op en serveer.
Tip

Saustip! Deze gegrilde home-made hamburger geef je dé ultieme finishing touch met Calvé Burger.

Lekker met een groene salade.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door jenny100 op 02 juli 2015 om 00u11

Bedankt de receptjes goed hoor vor deze week ,ziet er goed uit;ook die soepjes,heb daarstrakq zoiets dergelijks geeten,maar 1/2 bolletje soep,anders ging de rest er niet bij.zoveel vis. .Vergeten te vermelden ik geen vlees eet,kan alles wel veranderesn met vis kip , zalm verse rode of gerookte zalm ???? wat denk je, Zelfs met die pistolet gerookte zalm ?? of wat ?.bedankt voor al de moeite, begin er in t e komen he. Jenny Ben alleen dus ,doch we zien weeel, vooral als ik ga bakken heb ik wel liefhebbers. Jenny

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie