Hamburger met bacon, BBQ-honingsaus en gegrilde maïs met Solo-topping

Met dit hamburgerrecept palm je iedere vleesliefhebber in. Twee soorten gehakt en knapperige bacon tillen je burger naar een hoger niveau. Een speciale Solo-topping over de maïskolven maakt het af!

4 (4)
60 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Start met het maken van de Solo-topping voor de maïs. Doe hiervoor de zachte Solo samen met het currypoeder in een kom en prak met een vork. Schil en rasp het stukje gember. Hak de blaadjes van het bosje koriander fijn. Voeg beide smaakmakers toe aan het Solomengsel en meng goed. Voeg een eetlepel vloeibare honing toe en meng tot een homogeen geheel. Schep de topping op een strook huishoudfolie en rol ze tot een worst door beide uiteinden dicht te draaien. Laat opstijven in de koelkast.
  2. Prik de maïskolven op een barbecuepen en borstel ze in met wat Solo Vloeibaar.
  3. De ster van dit hamburgerrecept is de baconburger. Doe beide soorten gehakt in een ruime kom en voeg het ei toe. Kruid met versgemalen zwarte peper, zout en wat gerookt paprikapoeder. Kneed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Vorm vier hamburgers van het gehakt en omwikkel ze elk met twee sneetjes gerookt spek. Snijd de tomaten en de augurken in schijfjes en was de blaadjes ijsbergsla.
  4. Gril de burgers en de maïs op de barbecue tot ze gaar zijn. Leg ook de hamburgerbroodjes kort op de grill.
  5. Bouw de baconburgers op. Leg op elke onderste broodjeshelft een paar schijfjes tomaat, augurk en een blaadje ijsbergsla. Leg daar bovenop de gegrilde burger en werk af met een eetlepel Calvé BBQ Honingsaus. Top af met de bovenste helft van het hamburgerbroodje. Serveer op een bord samen met de gegrilde maïs waarop je een schijfje van de Solo-topping laat smelten.

Tip

Maïskolven zijn heerlijk als bijgerecht in dit hamburgerrecept. Je kan ze vooraf een vijftal minuutjes blancheren in kokend gezouten water. Zo garen ze sneller op de barbecue.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Foxske op 25 oktober 2013 om 11u58

ziet er heel smakelijk uit , deze zal ik volgende zomer zeker eens klaarmaken

Hoeveel sterren geef jij dit recept?