Halloweenpasta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram gekruid gehakt varkens-runds
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 1 stuk witte prei
  • 250 gram oesterzwammen
  • 400 gram tomatenstukjes
  • 375 gram farfalle tricolore (Soubry)
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel aromat
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Rol kleine balletjes van het gehakt
  3. Snij het preiwit en een beetje groen in fijne ringen
  4. Scheuer de oesterzwammen in fijne reepjes
  5. Bereiding
  6. 1 Laat de farfalle 10 min. koken in lichtgezouten water. Giet af en houd warm.
  7. 2 Verhit ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de oesterzwammen en de balletjes gedurende 5 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot en zet opzij.
  8. 3 Smelt in dezelfde kookpot opnieuw 1 eetl. boter en doe er de preiringen en de pompoenblokjes in. Laat 2 min. stoven.
  9. 4 Voeg de tomatenstukjes en 2 dl water toe. Kruid met de aromat-kruidenmengeling. laat alles gedurende 15 min. sudderen.
  10. 5 Mix tot een gladde saus. voeg opnieuw de oesterzwammen en de balletjes toe en laat nog even doorwarmen.
  11. Afwerking
  12. Voeg de pasta bij de saus en dien onmiddellijk op.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?