Ingrediënten voor 4 personen
- 120 g doperwtjes (diepvries)
- 1 teentje knoflook
- 10 blaadjes verse munt
-
30 g Solo margarine
- 1 rode paprika
- 200 g halloumi
- 4 (meergranen) broodjes
- 100 g verse spinazie
- extra nodig: blender, grillpan (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Kook de erwtjes 3 - 4 minuten in een pan met licht gezouten water. Giet de erwtjes af en doe ze in de blender.
- Pel en snipper het teentje knoflook. Snijd de muntblaadjes fijn. Doe de knoflook, de munt en 10 g van de Solo margarine samen met de erwtjes in de blender. Pureer het geheel en breng de puree op smaak met zout en peper.
- Snijd de paprika in lange repen. Verhit een klontje Solo margarine in een braadpan en bak de paprika tot ze zacht is. Snijd de halloumi in plakken van 2 centimeter en bak elke kant 2 minuten in een grillpan met Solo margarine tot de halloumi goudbruin is.
- Halveer de broodjes en rooster ze 5 minuten in de voorverwarmde oven. Beleg het broodje met de erwtenpuree, de verse spinazie, paprika en enkele plakjes halloumi. Serveer de halloumi burger direct.
Tip
De spinazie in deze halloumi burger kun je ook vervangen door jonge bladsla of rucola.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door lievevz op 05 juni 2017 om 14u50
Heel erg lekker. Vooral de munt zorgt voor frisheid. Ik heb wel erwten uit blik genomen, werkt even goed.
Gepost door Solo op 09 juni 2017 om 17u54
Dag Lieve, het doet ons plezier dat je dit gerecht zo lekker en fris vond. Groetjes, het Solo-team
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?