Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg geschilde aardappelen
- 450 gr spinazie in de room (beter uit vriezer omdat deze smeuïger is)
- 800 gr gehakt
- 3 sjalotten
- scheutje melk
- 1 ei
- peper
- zout
- nootmuskaat
- gemalen kaas
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en breng ze aan de kook.
- Snipper de sjalotten fijn en bak ze glazig in boter en voeg dan het gehakt toe dat je rul moet bakken.
- Laat ondertussen ook de spinazie opwarmen.
- Giet de aardappelen af en voeg boter, melk, het ei, peper, zout en nootmuskaat toe om er puree van te maken.
- Neem een ovenschotel en leg onderin een laag gehakt, daar bovenop de spinazie en afwerken met een dikke laag puree.
- Overstrooi met de gemalen kaas en zet dan nog 25 min op 180° in de oven. (met deze hoeveelheid maak je 2 grote ovenschotels en heb je waarschijnlijk nog over dat je kan invriezen of houden voor de dag erna)
- Laat het smaken.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?