Recept 45**** (3 stemmen)

Haasfilet met sinaasappel-jachtsaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de selderij en de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een laag water met het deksel op de pan in ca. 20 min. gaar. Afgieten en fijnstampen.
  2. Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook.
  3. Verwarm 1 eetlepel margarine in een pan en bak hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en bak nog 1 min. Op een bordje scheppen en de pan met keukenpapier schoonmaken voor de haasfilet.
  4. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang een deel van het te gebruiken vocht door het sinaasappelsap. Roer de geraspte sinaasappelschil erdoor. Haal de saus van het vuur.
  5. 2 eetlepels margarine verwarmen in de pan. Bak de plakjes haas in ca. 3 min. om en om bruin. Voeg de wildsaus aan de haas toe, de pan even schudden en laat alles nog 2 min. pruttelen.
  6. Voeg in de tussentijd het Knorr Bouillonketeltje aan de warme puree toe, laat het smelten en klop het erdoor. Roer het ui-knoflookmengsel erdoor. Nog even doorwarmen.
  7. Verdeel de puree en de plakjes haasfilet over 4 warme borden.
Tip

Voeg aan de jachtsaus eventueel een scheutje sinaasappellikeur toe.

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 600 g knolselderij
  • 500 g aardappelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 0.5 eetlepel kerriepoeder
  • 1 inaasappel
  • 1 zakje Knorr Sensations Moments Gourmets Wildsaus
  • 500 g haasfilet, in plakjes van 2 cm dikte
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door fvqo7s7o op 24 januari 2017 om 06u20

in de plaats van haasfilet heb ik kipfilet gebruikt ook zeer lekker

Gepost door Solo op 31 januari 2017 om 16u24

Bedankt voor de tip! Klinkt ook heerlijk ;) Groetjes, het Solo-team.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?