Bereidingswijze

  1. Bewaar wat bloed en ook de lever en niertjes van het haas. Verdeel het haas in rug, voorlopers en achterbouten. Snijd van de rug de filets en de haasjes af en houd deze apart. Snijd het vlees van de bouten en voorlopers en verdeel deze in grove stukken. Marineer deze 2 dagen in de marinade volgens de ingrediëntenlijst. Maak van de karkassen een hazenfond, of gebruik eventueel wildfond dat u aanschaft bij de poelier.
  2. Neem het vlees uit de marinade en verwijder het bouquet en de kruiderij. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi het licht met zout en peper en bak het snel lichtbruin aan in de hete boter. Doe het vlees in een ruime pan en voeg de ingekookte marinade, de wijn, fond, ontbijtkoek, spek en vossenbessen toe. Sluit de pan af en laat het geheel circa 1,5 uur zacht garen.
  3. Neem het vlees uit de pan, zeef de saus en schep deze weer over het vlees. Als het vlees nog niet helemaal gaar is nog even door laten garen. Voeg nu de kleingesneden stukjes lever en niertjes toe. Als het vlees gaar is en de saus voldoende is ingedampt, roeren we het hazenbloed, dat is aangemaakt met wat azijn (ca. 3 eetlepels bloed en 1 eetlepel azijn), door het geheel. Pas op: het gerecht mag nu niet meer koken.
  4. De hazenrugfilets en de haasjes worden à la minute gebraden, zodat ze rosé geserveerd kunnen worden. Bestrooi de filets met zout en peper en bak ze even om en om aan in de boter. Laat ze nog 6 tot 7 minuten doorgaren in een oven, die is voorverwarmd op 175 graden C. Bavarois van gele bietjes. Kook de gele bietjes in ruim water; zorg dat ze goed gaar zijn. Pel ze en snijd ze in grove stukken. Pureer deze in de keukenmachine en laat de puree uitlekken op een keukendoek in een zeef.
  5. Kook 1 dl room in en meng deze met de 2 eidooiers door de uitgelekte puree. Breng de puree op smaak met zout en peper. Vul 4 timbaaltjes, of kleine kopjes, met de bietjespuree. Verwarm deze gedurende circa 10 minuten au bain marie onder een deksel op een laag vuur. De spekaardappeltjes. Snijd de aardappels in gelijkmatige stukken en rol deze in plakjes katenspek. Vastzetten met een cocktailprikker. Frituur de aardappeltjes 4 à 5 minuten voor op circa 175 graden.
  6. veel werk op voorhand maar nadien o zo lekker. je kan op voorhand bereiden, ook veel ingredienten maar dat maakt het net zo lekker!!!!!!!! supper is dit!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?