use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lichte lekkernij op Marokkaanse wijze
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lichte lekkernij op Marokkaanse wijze

Lichte lekkernij op Marokkaanse wijze

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 sinaasappels
  • 1 oranjebloesemwater
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 80 gram suiker
  • 4 bollen Carte d'Or Zwarte Chocolade
  • enkele blaadjes munt
  • pijnboompitten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Was en schil 2 sinaasappelen en hou enkele dun versneden reepjes schil apart. Snijd de sinaasappelen in dunne plakjes en doe ze in een grote kom.
  2. Meng in een ander kommetje het oranjebloesemwater en het sap van de 2 resterende sinaasappelen. Doe dit mengsel bij de partjes sinaasappel. Schep flink om en bestrooi met kaneel. Laat de bereiding een uur in de koelkast rusten.
Bereiding
  1. Laat de suiker met een beetje water in een kookpot smelten. Voeg er de dunne reepjes sinaasappelschil bij en laat ze op een zacht vuurtje konfijten, zonder ze te laten karameliseren.
  2. Schik enkele partjes sinaasappel in een waaiervorm op een bord en leg een bol Carte d'Or Zwarte Chocolade ijs iin het midden. Werk af met de fijne reepjes sinaasappelschil, enkele muntblaadjes en enkele pijnboompitten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.