Groentesnippers met zoetzure dipsaus

0 (0)
20 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Groenten

Dipsaus

  • 1.5 dl ananassap
  • 1,5 dl groentebouillon
  • 2 el wijnazijn
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el maïzena
  • 2 lente-uitjes gesnipperd

Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem boven een kom en voeg de cayennepeper en een mespunt zout toe.
  2. Maak een kuiltje in het midden.
  3. Klop geleidelijk de olie en het koude water door de bloem tot een glad beslag is ontstaan.
  4. Kook de groenten 5 min in kokend water en laat ze goed uitlekken.
  5. Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het beslag.
  6. Haal de groenten door het beslag en schud het teveel eraf.
  7. Verhit de olie tot 180°C.
  8. Frituur de groenten in porties in 1 à 2 min goudkleurig.
  9. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  10. Breng alle ingrediënten voor de saus in een pan al roerend aan de kook tot een dikke en heldere saus is ontstaan.
  11. Serveer deze saus bij de groentesnippers.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?