Recept 05 (0 stemmen)

Groentelasagna met aubergine, courgette en gedroogde tomaatjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

PASTA

tijd
100 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 2 aubergines
  2. 2 courgetten
  3. 2 dikke uien
  4. 10 dikke rijpe tomaten
  5. een blikje tomaatconcentraat
  6. 30 gram bloem
  7. 20 gram boter
  8. olijfolie
  9. 3 dl melk
  10. 250 gram platte kaas
  11. een handvol verse jonge kruiden (basilicum, rozemarijn, oregano, tijm)
  12. 200 gram lasagnavellen
  13. parmezaanse kaas naar smaak
  14. Snipper de ui en fruit deze met de olijfolie in een brede pot. Snij intussen de courgette in stukjes en voeg toe aan de uien. Roer regelmatig om.
  15. Snij de aubergine in plakken van ongeveer een halve centimeter dik en stapel ze terug op elkaar met een stevige snuif zout ertussen. Laat ze een kwartiertje staan, spoel ze kort met water en dep ze droog met een handdoek of keukenpapier. Besprenkel ze met olijfolie en bak ze in een hete pan tot ze goudbruin zijn aan beide kanten. Voeg deze toe aan de uien.
  16. Was de kruiden. De harde kruiden (tijm en rozemarijn) mogen met takje in de saus, de zachte kruiden snij je eerst fijn (van harde kruiden worden later terug uit de saus gehaald).
  17. Ontvel de tomaten door het kroontje eruit te snijden en ze 10 tellen onder te dompelen in kokend water. Snij ze doormidden, haal het vruchtvlees eruit en breng dat even aan de kook in een apart pannetje. Eens gekookt kan je het vruchtvlees door een zeef duwen en toevoegen aan de saus.
  18. Laat de saus een half uurtje zachtjes pruttelen. Voeg het tomaatconcentraat toe en kruid met peper en zout.
  19. Laat de boter in een pannetje smelten en voeg de bloem er aan toe. Roer regelmatig om. Laat op een zacht vuurtje de bloem garen. Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer met een garde de hele tijd zodat de melk onmiddellijk wordt opgenomen door de bloem. Kruid met peper en zout en mix – indien nodig – met een staafmixer de klontertjes eruit. Laat even afkoelen en meng dan de platte kaas eronder.
  20. Snij de tomaten in grove stukken en leg ze op bakpapier. Besprenkel met een beetje olijfolie en zet ze in de oven.
  21. Bouw nu de lasagna op in een ovenschotel. Begin met een laagje tomatensaus. Dan een laag lasagnavellen (voorkoken hoeft niet, zorg wel dat de tomatensaus goed vloeibaar is), en dan een laagje bechamelsaus.
  22. Haal de tomaten uit de oven en zet de lasagne erin. Laat deze ongeveer een half uur op 160 °C bakken. Haal even uit de oven, leg de tomaten erop en zet nog even terug in de oven. Gratineer eventueel met een klein beetje parmezaan.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door reseptenrita op 30 augustus 2014 om 14u22

ik vind dit recept heel goed, ik doe er wel 600 gr rundergehakt onder en in de plaats van de platte kaas neem ik roomkaas en meer basilicum. veel kook plezier marita

Hoeveel sterren geef jij dit recept?