Recept 55***** (1 stem)

Groentefrietjes in tempura met limoenmayonaise

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Verrassend feestelijke voorgerechten

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de friteuse voor tot 170 °C. Was en droog de knolselderij, zoete aardappelen, courgette en wortel, en schil ze niet. Snijd de groenten in balkjes.
  2. Rasp de schil van de schoongeboende limoen. Pers het sap uit. Meng het limoensap en limoenrasp met de peterselie en de mayonaise. Kruid nog met peper en zout. Zet koel weg.
  3. Meng de maïzena met de bloem en het bakpoeder. Klop het eiwit los en voeg het samen met het spuitwater toe aan de bloemsoorten. Meng niet te lang, het mag nog korrelig zijn.
  4. Haal de groenten door het beslag en doe ze een voor een in de friteuse. Bak ze in ± 3 minuten goudbruin. Verwijder eerst het mandje uit de friteuse, anders plakt het deeg hierin.
  5. Laat de groentefrietjes uitlekken op keukenpapier. Serveer met de limoenmayonaise.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?