Groentecurry van het midden-oosten

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een stoofpan met dikke bodem. Fruit de ui, 2 minuten, tot hij glazig is. Voeg dan knofl ook, kurkuma, en kaneel toe. Roer goed om zodat de kruiden aan de ui gaan kleven. Laat nog 2 minuten bakken.
  2. Voeg de prei toe en genoeg water tot de bereiding net onder staat. Zout en peper naar smaak. Dek af en laat gedurende 5 minuten sudderen. Voeg dan de aardappelen toe en laat nog 10 minuten verder sudderen.
  3. Verhit de resterende olijfolie in een pan. Bak kort, gedurende 2 minuten, de platte peterselie aan. Zet opzij.
  4. Herhaal dit met de spinazie, neem telkens kleine greepjes, 2 minuten. Zet opzij.
  5. Voeg de kikkererwten toe als de prei en aardappelen gaar zijn. Laat gedurende 4 minuten sudderen. Doe er vervolgens de platte peterselie en de gebakken spinazie bij, alsook de lente-uien en het citroensap. Laat nog 2 minuten sudderen.
  6. Voeg tenslotte koriander toe en roer goed om.
  7. Verdeel de groenten over de borden.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?