Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g bladerdeeg
- 1 ei geklopt
- 2 el boter
- 1 stengel prei (gesneden)
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 50 g champignons
- 75 g kleine asperges
- 2 el bloem
- 6 el groentebouillon
- 6 el melk
- 4 el droge witte wijn
- 1 el fijn gehakte oregano
- zout & peper
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een pan en roerbak de prei en look in 2 min.
- Voeg de overige groenten toe en roerbak het geheel nog eens 3 à 4 min.
- Voeg de bloem toe en verhit alles 1 min.
- Neem de pan van het vuur en voeg de bouillon, melk en witte wijn toe.
- Zet de pan weer op het vuur en breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus indikken.
- Voeg de oregano, zout en peper toe naar smaak.
- Rol de helft van het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een rechthoek van 38 x 15 cm.
- Rol de ander helft van het deeg uit tot dezelfde vorm maar iets groter. Leg de kleine rechthoek op een bakplaat, bekleed met vochtig bakpapier.
- Schep de vulling op het deeg en laat rondom een rand van 1 cm vrij.
- Snijd in het midden van de grote rechthoek parallelle gleuven en laat een rand van 2,5 cm vrij.
- Strijk ei op de randen van de kleine rechthoek en de grote lap deeg er bovenop. Druk de randen goed aan om ze te sluiten.
- Strijk ei op het hele brood en bak het in 30 à 35 min in een voorverwarmde oven op 200°C goudbruin.
- Serveer het groentebrood heet.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door soda40 op 16 juni 2014 om 13u37
Hoeveel sterren geef jij dit recept?