Recept 45**** (1 stem)

Groente-Aardappel Rösti

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Rasp de koude gekookte aardappelen grof. Blancheer de groentjes in een groente of kruiden bouillonblokje en laat afkoelen.
  2. Bak de prei met de knoflook en de sjalot, peper en zout uit de molen en eventueel de kruiden op laag vuur, totdat alles lekker zacht is. Laat afkoelen.
  3. Meng de geraspte aardappelen met de groentjes en de prei.
  4. Werk er voorzichtig de gekozen kaas door. Roer er dan de eieren door. Zo nodig nog wat peper en zout.
  5. Doe vloeibaar vetstof in een pan en bak de rösti mooi bruin aan een kant. Kieper het op een deksel, keer en geef de andere kant eenzelfde behandeling.
  6. Serveer de rösti voor 2 personen als hoofdgerecht met een gebakken spiegelei voor een geheel vegetarische maaltijd.
  7. Deze rösti is als bijgerecht voor 4 personen voldoende. Lekker met een visje of een stukje vlees en een frisse salade.
  8. Prima om resten groentjes , kaas en aardappelen te verwerken.
  9. Ik serveerde er 2 stukjes kalkoenfilet à la minute bij.
  10. Eigen recept en foto

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie