Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 1/2 kg spinazie of...
 • 1 kg witlof of....
 • 1 kg prei
 • crème fraîche
 • Zie verder bij de bereiding

Bereidingswijze

 1. Groente à la crème kun je kant en klaar kopen. Geen idee wat ze daar allemaal indoen om dat zo snotterig te maken en ik wil het niet weten ook.
 2. Er zijn vele wegen die leiden naar groente à la crème maar bij mij komen ze geen van allen via de diepvries of glazen pot.
 3. Je kunt onderstaande methodes heel goed gebruiken voor witlof, prei of spinazie.
 4. Bij de spinazie moet je wel zorgen voor niet al teveel vocht dus na het roerbakken goed uitlekken, grof hakken en nog een keer uitlekken.
 5. Hoeveelheid verse spinazie is overigens 1 à 1,5 kilo voor vier personen. Prei en witlof ongeveer 800 gram tot 1 kilo. Dan hebben we het hier wel over 4 stevige eters . Verse spinazie kun je roerbakken met een fijngesnipperd uitje en wat knoflook. Witlof en prei smoor je gaar in wat boter en olie.
 6. En dan....... ja dan...... ! Wat je dan doet is afhankelijk van de hoeveelheid vocht die bij de groente vrijgekomen is. Veel vocht, dan plempen we er crème fraîche bij een beetje peper en zout. Ook paprikapoeder of kerrie is lekker. En wat dacht je van geraspte kaas. Wel fijn om die er op het laatst door te doen of zelfs pas op je bord.
 7. Als er weinig vocht bij de groente zit dan neem je room in plaats van crème fraîche en uiteraard kun je ze ook samen gebruiken. Kortom, er is geen enkele reden, geen enkele goeie reden, maar dan ook totaal geen reden om van die voorgeprutte snothappen uit de diepvries of glazen pot aan te schaffen.
 8. Maar dan ook geen enkele.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 17 oktober 2012 om 21u50

Een goed basis recept!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?