Bereidingswijze
- Ingrediënten:
- 2 tenen knoflook
- 1 fijngesnipperde ui
- (mais)olie
- 1 blikje mais (300 gr)
- 1 liter kippebouillon
- 1 eetlepel maizena, aangemaakt met 1 kopje melk
- Een handje spinaziebladeren
- Zout
- Zwarte peper
- Bereiding:
- Meng de kippebouillon en de mais in een blender of met een staafmixer
- Mocht de kleur niet geel genoeg zijn, voeg dan wat extra mais toe of eventueel later wat kurkuma (geelwortel) of saffraan
- Fruit de ui en de knoflook goudgeel (=refogado)
- Voeg de bouillon met de mais bij de refogado, laat het geheel bijna koken en doe er de melk met de maizena bij
- Laat de soep op laag vuur wat indikken en breng haar op smaak met peper uit de molen en eventueel zout
- Voeg na ca. 15 minuten de spinaziebladeren toe; laat ze niet de gaar worden, want de mooie groene kleur moet niet verloren gaan
- Dien de soep op met in iedere kop of bord een enkele spinazieblaadjes
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?