Recept 05 (0 stemmen)

Groengele soep (van deze moet je echt liefhebber zijn)

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 2 tenen knoflook
  3. 1 fijngesnipperde ui
  4. (mais)olie
  5. 1 blikje mais (300 gr)
  6. 1 liter kippebouillon
  7. 1 eetlepel maizena, aangemaakt met 1 kopje melk
  8. Een handje spinaziebladeren
  9. Zout
  10. Zwarte peper
  11. Bereiding:
  12. Meng de kippebouillon en de mais in een blender of met een staafmixer
  13. Mocht de kleur niet geel genoeg zijn, voeg dan wat extra mais toe of eventueel later wat kurkuma (geelwortel) of saffraan
  14. Fruit de ui en de knoflook goudgeel (=refogado)
  15. Voeg de bouillon met de mais bij de refogado, laat het geheel bijna koken en doe er de melk met de maizena bij
  16. Laat de soep op laag vuur wat indikken en breng haar op smaak met peper uit de molen en eventueel zout
  17. Voeg na ca. 15 minuten de spinaziebladeren toe; laat ze niet de gaar worden, want de mooie groene kleur moet niet verloren gaan
  18. Dien de soep op met in iedere kop of bord een enkele spinazieblaadjes

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?