Groene thee-ijs

4 (4)
135 min

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 blaadjes gelatine
  • 5 dl melk
  • 150 g suiker
  • 4 zakjes groene thee
  • 100 g droge koekjes
  • Solo
    30 g Solo
  • 4 dl verse room

Bereidingswijze

  1. Laat de gelatine weken in water.
  2. Warm de melk met de suiker en laat er de thee in trekken gedurende 10 minuten.
  3. Filter en roer er de uitgeknepen gelatine bij.
  4. Klop de room op en spatel die er voorzichtig onder.
  5. Laat in de diepvriezer opstijven en roer regelmatig om.
  6. Brokkel de koekjes fijn en roer ze met de Solo tot een brokkelig deeg.
  7. Laat in de koelkast opstijven.
  8. Verdeel over de glazen en schik er enkele bolletjes ijs op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 19 juni 2013 om 16u19

Vermoedelijk kan je even goed theepoeder gebruiken om dit lekkere ijs te maken. Je lost het poeder dan gewoon op in de warme melk.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?