Recept 25** (1 stem)

Groene stoemp met rode poon

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook.
  2. Doe er de waterkers in, waarvan enkel de houterige stelen onderaan verwijderd zijn.
  3. Laat zonder deksel opnieuw aan de kook komen, laat 1 minuut koken.
  4. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water, laat volledig afkoelen.
  5. Doe hetzelfde met de spinazie.
  6. Pers met de handen het water uit de groenten, doe ze in de blender, voeg een scheutje olijfolie toe en mix tot een glad papje, hou apart.
  7. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar in gezouten water, giet af en laat even uitdampen.
  8. Voeg de room, hoeveboter en gemixte groenten toe aan de aardappelen, stamp ze tot een mooie puree, kruid met pezo en nootmuskaat, hou warm.
  9. Verwarm de oven voor op 220°.
  10. Trek met een pincet de fijne graatjes uit de filets van poon, kruid met pezo.
  11. Strijk een ovenplaat met lage rand in met olijfolie, leg er de visfilets op, naast elkaar en met de velkant naar boven. Bestrijk de vis met olijfolie.
  12. Plaats de vis in de oven en laat 4 minuten braden.
  13. Verdeel de stoemp over 4 warme borden, leg er de poonfilets op, werk af met een takje kervel en serveer.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie