Ingrediënten voor 4 personen
- 2 conférence peren
- 1/2 fles Pisang Ambom
- 1/2 liter water
- 80 gr griessuiker
- 4 bolletjes roomijs
- muntblaadjes en chocolade schilfers
- 2 1/2 dl opklopbare room
- 2 el poedersuiker
- 1/2 dl advocaat
Bereidingswijze
- Verrassend en verrukkelijk is deze waardige afsluiter van een feestelijk diner.
- Schil de peren en laat er een kraagje aan.
- Halveer de peren en haal er het klokhuis uit.
- Breng de Pisang Ambon samen met het water en de griessuiker aan de kook.
- Leg er de peren in en laat ze gedurende 15 min. zachtjes meekoken.
- Laat ze nadien nog enkele uren marineren in dit vocht,zo krijg je een groenere en intensere kleur.Laat ze uitlekken en snijd ze waaiervormig in.
- Voor de saus klop je de room met de poedersuiker half op.
- Meng er de advocaat door.
- Giet op de borden een spiegeltje saus, leg er voorzichtig een groen peertje op en schep er een bolletje ijs bij.
- Werk af met chocoladeschilfers en een muntblaadje.
- Gegarandeerd, dat je veel complimentjes kunt verwachten, terwijl het een eenvoudig te bereiden dessertje is.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?