Recept 35*** (2 stemmen)

Groene gnocchi van spinazie en ricotta

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gnocchi

tijd
400 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de spinazie gedurende een paar minuten. Druk zorgvuldig al het vocht eruit en hak de spinazie fijn.
  2. Doe de spinazie met de ricotta en de specerijen in een panen bak het mengsel 5 minuten op een zacht vuur.
  3. Haal de pan van het fornuis en voeg de eieren toe. Roer door en bestrooi met de bloem.
  4. Rasp de Parmezaanse kaas erbij en voeg de helft toe.
  5. Meng alles goed.
  6. Laat afkoelen en zet zo'n 6 uur in de koelkast.
  7. Vorm bolletjes van het spinaziemengsel. Druk ze voorzichtig een beetje plat zodat je de typische gnocchi-vorm krijgt.
  8. Voeg als het mengsel te nat is nog wat bloem toe, al komt dit de smaak niet ten goede.
  9. Verwarm de grill voor en breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de gnocchi 4 minuten.
  10. Ze komen aan de oppervlakte drijven wanneer ze klaar zijn.
  11. Smeer een schaal met de helft van de Solo Vloeibaar in.
  12. Leg de gekookte gnocchi er voorzichtig in, bestrooi met de rest van de kaas en de overgebleven Solo .
  13. Leg er eventueel nog wat salieblaadjes op. Schuif onder de grill tot de kaas mooi bruin is. Heerlijk met een frisse tomatensalade.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie