Groene asperges met grijze garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de onderzijde van de asperges met een dunschiller.
  2. Kook de asperges in ruim gezouten water gedurende ongeveer 8 minuten. Giet af en spoel de asperges onder koud water tot ze volledig zijn afgekoeld. Houd wat van het kookwater bij.
  3. Laat de boter smelten in een pannetje op zacht vuur. Of gebruik gewoon de microgolfoven voor het smeltwerk. Houd de gesmolten boter even apart.
  4. Doe de eierdooiers in een sauspannetje met dikke bodem. Voeg 4 el witte wijn en 4el aspergebouillon toe. Peper en zout.
  5. Zet het sauspannetje op een zacht vuurtje. Klop voortdurend met een garde door de eiermassa. Naarmate ze opwarmt, wordt het mengsel eerst lopend, daarna begint het te schuimen. Blijf kloppen en verwarm zachtjes. Op een gegeven moment wordt tijdens het kloppen de bodem van de pan zichtbaar. Dan gaat het pannetje onmiddellijk van het vuur.
  6. We binden dan de Hollandse saus door de gesmolten boter in een fijn straaltje bij de eieren te laten vloeien terwijl we blijven kloppen met de garde. Verwerk alle boter en warm de saus al kloppend nog even op. Laat echer absoluut niet aan de kook komen.
  7. Giet het sap van de halve citroen bij de saus. Voeg ook de garnalen toe. Houd de saus even warm.
  8. Warm de asperges even op in kokend gezouten water. Schik de asperges vervolgens op de warme borden of op een serveerschotel. Overgiet met de Hollandse met garnaal. Werk af met gehakte bieslook.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?