Recept 05 (0 stemmen)

grietfilets met asperges en kruidige mousselinesaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vis

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en breek de harde uiteinden eraf. Kook de schillen en de afgebroken stukken 20 minuten in 1,5 liter water, en zeef het kookvocht. Kook de asperges 8 à 10 minuten in dit vocht, giet af en hou ze warm. Breng de witte wijn aan de kook met de peperkorrels en de sjalot. Laat koken zonder deksel, tot er nog maar enkele eetlepels vocht overblijven. Laat afkoelen. Klop de eierdooiers met het vocht tot schuim op een zacht vuurtje. Hou wat boter apart en snijd de rest in stukjes. Voeg ze al kloppend toe aan de eierdooiers. Zeef de saus en hou warm. Bestrooi de vis met bloem, peper en zout. Bak kort aan beide kanten in een mengsel van de overgebleven boter en wat olie. Schik de asperges op het bord en leg de vis erbovenop. Serveer met de kruidige mousselinesaus.
  2. Vervang de griet al naargelang het seizoen door pladijs, zeetong, tarbot of tongschar. .
  3. .

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie