Recept 05 (0 stemmen)

Grietbot onder een zoutkorst met Mechelse asperges, postelein en primeuraardappeltjes

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Reinig de grietbot en verwijder de kop. Knip met een schaar de vinnen af.
  2. Neem een ovenschaal en bedek deze met aluminiumfolie.Leg de vis met de witte zijde naar beneden. Bedek terug met een laagje aluminiumfolie.
  3. Meng het zeezout met de eiwitten en bedek de vis volledig met het zout.
  4. Plaats in de oven gedurende 30 minuten op 200°C.
  5. Breng de visbouillon, de sjalotten en de witte wijn aan de kook en laat inkoken tot 1/Voeg de wijnazijn toe en laat inkoken tot de helft.
  6. Zeef de sjalotten eruit en warm op. Voeg de eidooiers toe en klop met de staafmixer op tot een homogeen schuim. Klop de room stijf en spatel deze eronder.
  7. Kruid goed met peper en zout.
  8. Reinig de postelein en droog hem goed. Voeg bij de saus en laat eventjes slinken
  9. Schil de asperges en stoom ze gedurende 8à 10 min. .
  10. Schil de aardappeltjes, snijd in vorm en stoom gaar.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie