Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr gehakt
- 400 gr wortel
- 300 gr witte selder
- 100 gr feta
- 1 ei
- 1 eetlpl boter
- 400 gr griekse pasta
- 2 eetlpl pijnboompitten
- 690 gr tomatenblokjes
- 3 eetlpl paneermeel
- 1 eetlpl italiaanse kruiden
- p en z
Bereidingswijze
- Snij de wortelen eerst in de lengte in 4 en daarna in stukken van 2 cm
- Snij de selder in stukken van1/2 cm
- Rooster de pijnboompitten bruin
- Verwarm de oven voor op 180°
- Kook de pasta gaar. Voeg de laatste 7 min de wortel en de selder toe.
- Giet af
- Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de pijnboompitten. Breng op smaak met italiaanse kruiden en peper en zout.
- Maak balletjes ter grootte van pingpongballetjes
- Smelt de boter en bak de balletjes goudbruin. Laat nog 7 min garen maar schud de pan regelmatig om. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog 3 min sudderen.
- Doe de pasta en de groenten in een ovenschaal. Overgiet met de balletjes en de tomatensaus.
- Verkruimel er de feta over en zet 20 min in de oven.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?