Griekse moussaka met courgette en feta

4 (4)
75 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Kook de aardappelplakjes 10 minuten voor. Giet af en zet apart.
  2. Snijd de courgette in dunne plakken en de aubergine in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Bak de ui zachtjes in 1 eetlepel olijfolie. Voeg het rundergehakt toe en bak het los. Breng het gehakt op smaak met zout, peper en de oregano. Roerbak de aubergineblokjes 2 minuten mee. Voeg het bouillonketeltje en de tomaatstukjes toe en laat de gehaktsaus nog 2 minuten zachtjes koken.
  5. Vet een ovenschaal in met olijfolie en schep de helft van de gehaktsaus er in. Verdeel hierover een laag aardappelplakjes en een laag courgetteplakken en herhaal dit nog een keer.
  6. Maak de witte saus aan met 250 ml lauwe melk en het losgeroerde ei. Schenk de saus over de schotel en strooi de verkruimelde feta erover. Bak de moussaka in 45 minuten goudbruin en gaar.

Tip

Lekker met een tomaat-komkommersalade van 2 tomaten en een halve komkommer in stukje, eenvoudig aangemaakt met 2 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn , zout en peper.

Voeg voor een authentieke smaak 1 theelepel kaneel toe aan het losgebakken gehakt.

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door wwendy op 20 juni 2014 om 09u18

Dit heeft echt gesmaakt! Ik heb de witte saus wel zelf gemaakt in plaats van een pakje te gebruiken. Heel lekker en makkelijk op voorhand te maken zodat je het nadien gewoon de oven in kan zetten.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?