Griekse lasagne

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 185°C). Vet een ovenschaal (inhoud minimaal 1,5 liter) in.
  2. Snijd de aubergine in stukjes. Los het bouillonketeltje op in een kopje heet water.
  3. Verhit 1 eetlepel vloeibare margarine en bak hierin het gehakt los. Breng het op smaak met kaneel en het opgeloste Knorr Bouillonketeltje.
  4. Voeg de pastasaus toe en de Solo Crèmefine Cuisine, zet het vuur laag en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen.
  5. Verhit in een andere pan 2 eetlepels vloeibare margarine en bak de auberginestukjes aan beide kanten bruin.
  6. Vul de ovenschaal om en om met een laagje saus, lasagnebladen en aubergine. Begin en eindig met een laagje saus.
  7. Verkruimel de feta over de lasagna en laat de lasagna in het midden van de oven in 30 minuten gaar worden.
  8. Lekker met een eenvoudige Griekse salade van een komkommer en 3 tomaten in blokjes, op smaak gebracht met olie, azijn en een handje Griekse olijven.
  9. Voeg, voor een extra stevige variant, 2 aardappels in dunne schijfjes toe met de schijfjes aubergine.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Molletje691 op 29 november 2010 om 17u50

Vandaag had ik geen aubergines in huis en heb groene paprika's gebruikt.Ben benieuwd naar de reacties van m'n gezinnetje......

Hoeveel sterren geef jij dit recept?