Recept 45**** (1 stem)

Grieks garnalen ovenpannetje met feta.

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Grieks

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ik had geen juiste ovenschaaltjes. Of ze waren te groot of te klein voor dit gerecht, daarom koos ik de minipannetjes. Kwamen die ook weer eens de kast uit.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1 el olijfolie in een pannetje en stoof de gesnipperde ui zacht. Pel ondertussen de tomaat en snij deze in blokjes. Voeg de tomaat en de gesnipperde knoflook toe en smoor alles tot een zachte saus en breng dit op smaak met de oregano en peper en zout uit de molen..
  3. Wrijf 2 ovenschaaltjes in met olie en bedek de bodempjes met de helft van het tomatenprutje. Leg daarop de gepelde garnalen en top af met de rest van de saus. Verkruimel er de feta over. Laat 20 minuten in de oven garen en.... smullen maar.

Bron: Recept uit vrijdagkrant eigen foto

Tip

Dit gerechtje zal met een lekker broodje of stevige snee brood ook een mooie lunch dienen. Heerlijk de saus op soppen met het brood.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 17 april 2016 om 21u11

Als voorgerechtje vonden we dit te veel. Dan zou ik met bijvoorbeeld 250 gram garnalen dit voorgerechtje maken voor 4 personen.. Met een stevige snee brood erbij om de heerlijke saus op te dippen hadden we genoeg. Enkel nog een klein nagerechtje. Dit was wel zeer smaakvol. Voor herhaling vatbaar dus.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?