Altijd weten wat je gaat eten?
Gratin van witloof en gehakt
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water met de groentenbouillon.
- Giet de aardappelen af en laat even uitdampen op het gedoofde vuur.
- Doe een scheutje melk, het ei en 1 el solo bij de aardappelen en pureer ze tot een smeuïge puree, kruid af met nootmuskaat en pezo.
- Bak de spekblokjes krokant in een anti-kleefpan zonder vetstof, voeg het gehakt toe en bak dit al roerend met een houten lepel rul .
- Kuis het witloof en snij in niet te fijne repen, pel de knoflook en snipper fijn.
- Haal het spek en gehakt uit de pan en stoof in het bakvet de knoflook aan, voeg het witloof toe en stoof dit 5 minuten.
- Voeg nu de verbrokkelde gorgonzola toe aan het witloof en kruid het geheel met peper, geen zout want de kaas is al zout.
- Meng het gestoofde witloof met het spek/gehaktmengsel.
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal.
- Bedek de puree met het witloof/gehaktmengsel en bedek dit met de rest van de puree.
- Bestrooi het geheel met paneermeel en enkele streepjes solo vloeibaar en eventueel enkele vlokjes gorgonzola..
- Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de warme oven, tot er zich een krokant korstje op de puree vormt.
- TIP: u kan deze schotel gemakkelijk uren op voorhand klaarmaken/
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door patricia127 op 15 oktober 2013 om 19u49
hey victor bedankt voor de tip, met kruidenkaas was de schotel heerlijk , groetjes patje
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?