Ingrediënten voor 4 personen
- •800 g gesneden preiwit (diepvries)
- 3 takjes basilicum (vers)
- 1 teentje knoflook
- •2.5 dl lichte room
- •100 g parmezaan (blok)
- •2 eetl. boter
- •400 g spirelli
- •4 eetl. panko (Japans paneermeel)
- •nootmuskaat
- •zwarte peper (molen)
- zout
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- (10 min.)
- - Snipper het knoflook en het basilicum fijn.
- - Rasp de parmezaan.
- - Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bereiding:
- 15 min. + 25 min. in de oven
- 1 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- 2 Smelt ondertussen de boter in een pan en bak het knoflook en het diepgevroren preiwit ± 10 min. glazig. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
- 3 Meng de spirelli en het basilicum met de prei en doe in een ovenschaal. Voeg de lichte room toe.
- 4 Strooi er de parmezaan en de panko over en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Tip:
- Eet u liever een gratin met vlees of vis? Voeg dan blokjes gebakken kip of stukjes gerookte zalm toe aan de pasta.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?