gratin van spirelli met prei

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)
  3. - Snipper het knoflook en het basilicum fijn.
  4. - Rasp de parmezaan.
  5. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Bereiding:
  7. 15 min. + 25 min. in de oven
  8. 1 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  9. 2 Smelt ondertussen de boter in een pan en bak het knoflook en het diepgevroren preiwit ± 10 min. glazig. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
  10. 3 Meng de spirelli en het basilicum met de prei en doe in een ovenschaal. Voeg de lichte room toe.
  11. 4 Strooi er de parmezaan en de panko over en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
  12. Tip:
  13. Eet u liever een gratin met vlees of vis? Voeg dan blokjes gebakken kip of stukjes gerookte zalm toe aan de pasta.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?