Recept 05 (0 stemmen)

Gratin van penne en courgette

Dit is een recept van

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verhit de boter en roerbak hierin de ajuin en het varkensvlees 5 min. Doe de courgetten erbij en roerbak nog 5 min. Zet een deksel op de pan en laat nog 5 min verder stoven op een zacht vuurtje.
  2. Kook de (diepvries)erwtjes 5 min in kokend water. Giet het kookvocht af en laat de erwtjes goed uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 220°C.
  4. Maak de bechamelsaus als volgt : maak een papje van 2 el bloem + 2 el vloeibare koude boter (= beurre manié). Als het papje wat te droog en te klonterig is, doe er wat vloeibare boter bij. Breng de melk met het groentenkruidenblokje en peper net niet aan de kook. Meng de beurre manié (=papje van 2 el bloem + 2 el vloeibare koude boter) met de melk en laat op een zacht vuurtje de saus indikken (ong. 5 min).
  5. Schik de penne, vlees en groenten in een ovenschotel, overgiet met de bechamelsaus, bedek met geraspte kaas en zet de schotel 15 à 20 min in de oven.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie