Recept 05 (0 stemmen)

Gratin van kip, bleekselder en brie

Dit is een recept van

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Hak de peterselie fijn, hou enkele takjes apart als garnituur.
  3. Snij de kipfilets in blokjes.
  4. Spoel de selder en snij in boogjes van ongeveer 4 cm.
  5. Borstel de champignons droog schoon en snij in 2 of 4, naargelang de grootte.
  6. Pel een snipper de uien en bak ze glazig in wat solo (ongeveer 2 el).
  7. Doe er de kippenblokjes bij, laat even meebakken.
  8. Roer er de selderboogjes en champignons erdoor.
  9. Pel de knoflook en pers uit boven de pan.
  10. Voeg er het citroensap, de bouillon en de room aan toe en laat 5 minuten pruttlen op een zacht vuur, kruid met pezo, roer er ook de gehakte peterselie door .
  11. Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar.
  12. Doe alles in de ovenschaal.
  13. Verwijder de korstjes van de brie en snij de kaas in dunne plakjes, verdeel deze over de kipblokjes.
  14. Zet ongeveer 20 minuten in de warme oven, tot de kaas gesmolten en mooi goudbruin is.
  15. Versier met enkele toefjes peterselie en dien op met aardappelpuree.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Monique_14 op 19 augustus 2014 om 19u46

Dit viel echt wel in de smaak!! Heb er wel een beetje mijn eigen draai aan gegeven.......heb een gans bouillionketeltje kip gebruikt voor 2,dl water, de champignons vervangen door 300 gr boterboontjes, de saus wat aangedikt met maizena expres, de ovenschaal hoeft niet ingevet te worden. We hebben alles leeggegeten met twee personen! Merçi Viktor voor dit recept!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?