Recept 35*** (5 stemmen)

Gratin van courgette met ricotta

Dit is een recept van

tijd
60 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui, stoof glazig in 1 el Solo boter.
  2. Spoel de courgettes en rasp ze grof, doe ze bij de ui, pers er de knoflook bij en doe er de Provençaalse kruiden bij, kruid met pezo.Laat 10 minuutjes zachtjes garen, roer af en toe om.
  3. Laat afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°, stand oven + grill.
  5. Klop de eieren los met de ricotta, kruid met pezo en eventueel een mespuntje cayennepeper.
  6. Roer er het courgettemengsel door.
  7. Vet 4 ovenschaaltjes in met olijfolie en bestrooi ze met gehakte basilicum.
  8. Verdeel het mengsel over de 4 kommetjes, bestrooi met Parmezaan en zet +/- 30 minuten in de oven.
  9. Versier met basilicumblaadjes.
Tip

Voeg aan deze groentegratin gebakken gehakt toe en plakjes gekookte aardappel (in laagjes) en je hebt een eenpansgerecht. Licht avond-gerechtje met een stukje vers stokbrood.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Monique_14 op 20 maart 2012 om 10u48

Verassend lekker is dat, aardappellen, gehakt en courgette samen de oven in, het viel geweldig in de smaak!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie