Recept 45**** (1 stem)

Gratin van bloemkool

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Reinig de bloemkool en verdeel in roosjes, verwijder de harde steeltjes.
  2. Laat de roosjes maximum 10 tal minuten koken in gezouten water, giet af en spoel onder koud water, laat uitlekken in een vergiet.
  3. Smelt wat solo in een braadpan en bak de roosjes bloemkool tot ze een bruin tintje hebben.
  4. Pel de uien en snij in fijne stukken, bak ze glazig in 1 el solo.
  5. Bestrooi de uien met 2 el bloem, laat even meebakken om de bloemsmaak te verwijderen.
  6. Voeg al roerend de bouillon toe en laat een 20 tal minuten garen.
  7. Voeg de room toe en laat indikken tot een romige saus, afkruiden met pezo.
  8. Verwarm de oven voor op 200°.
  9. Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en schik er de bloemkoolroosjes in.
  10. Overgiet de roosjes met de ajuinsaus en bestrooi met paneermeel en enkele vlokjes hoeveboter.
  11. Zet de schaal 10 minuten in de warme oven, daarna nog 5 minuten onder de grill.
  12. Lekker met een gebakken kotelet, of mignonet, of....en gekookte aardappelen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie