Recept 45**** (4 stemmen)

Gratin van aubergine en courgette

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Ovenschotels

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de aubergine en de courgette in de lengte schijfjes van ongeveer een halve centimeter dikte, snij de schijfjes in de lengte in twee, leg ze op een schaal en bestrooi ze met grof zout, laat ze een half uurtje liggen en spoel ze, dep ze goed droog.Wentel ze dan in de bloem en bak ze in kleine hoeveelheden in ruim olijfolie tot ze een bruin kantje krijgen, kruid met peper en zout, laat ze nadien uitlekken op keukenpapier
  2. Maak de tomatensaus,
  3. Stoof de gesnipperde ui en knoflook aan in olie, giet de pasata erbij, laat een tiental minuutjes pruttellen, voeg de balsamico toe.
  4. Giet een bodempje saus in een ovenschaal, verdeel er de schijfjes groenten over bestrooi ze met de Italiaanse kruiden, leg er de schijfjes mozarella op en terug een laagje saus. Nu de vers gemalen parmesan erover strooien en de schotel gaat voor 30 minuten op 180 graden de oven in.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door ML1991 op 28 februari 2017 om 11u16

Super lekker en eenvoudig te maken!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie