Recept 45**** (20 stemmen)

Gratin van aardappelen, tomaten en uien

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Ovenschotel recepten

tijd
180 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm een oven voor tot 200 °C. Wrijf de zijkanten en bodem van een grote, ondiepe ovenschotel in met een beetje knoflook. Schik de aardappelschijfjes in lagen, met tussen elke laag wat knoflook, tijm, peper en zout. Leg hier de uien op en kruid opnieuw. Bedek het geheel vervolgens met de tomatenschijfjes en strooi er de overblijvende knoflook en tijm over. Kruid met peper en zout. Overgiet met de wijn en de olie.
  2. Zet de schotel gedurende 45 minuten in de oven. Overgiet de gratin nadien met kokende kippenbouillon (1 bouillonblokje opgelost in 250 ml heet water) en laat nog 30 minuten bakken.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door anitageerts6 op 20 januari 2015 om 16u05

ik heb vandaag deze gratin klaar gemaakt was lekker

Gepost door Solo op 23 januari 2015 om 14u48

Dankjewel Anita!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie