Gratin van aardappelen, tomaten en uien

20 (20)
180 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm een oven voor tot 200 °C. Wrijf de zijkanten en bodem van een grote, ondiepe ovenschotel in met een beetje knoflook. Schik de aardappelschijfjes in lagen, met tussen elke laag wat knoflook, tijm, peper en zout. Leg hier de uien op en kruid opnieuw. Bedek het geheel vervolgens met de tomatenschijfjes en strooi er de overblijvende knoflook en tijm over. Kruid met peper en zout. Overgiet met de wijn en de olie.
  2. Zet de schotel gedurende 45 minuten in de oven. Overgiet de gratin nadien met kokende kippenbouillon (1 bouillonblokje opgelost in 250 ml heet water) en laat nog 30 minuten bakken.

Advertentie

Reacties (9)

Gepost door anitageerts6 op 20 januari 2015 om 16u05

ik heb vandaag deze gratin klaar gemaakt was lekker

Gepost door Solo op 23 januari 2015 om 14u48

Dankjewel Anita!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?