Ingrediënten voor 4 personen
- 2 takjes verse tijm
- 400 g vastkokende aardappelen
- 400 g zoete aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 100 g geraspte kaasmix
- 2.5 dl room (min. 30 % V.G.)
- 25 cl melk
- 1 eetl. boter
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereidingswijze
- Voorbereiding
- (20 min.)
- - Schil de aardappelen en de zoete aardappelen. Snij in schijfjes van enkele mm.
- - Snij de knoflookteentjes in de lengte in 2 en wrijf er de ovenschaal mee in. Besmeer de ovenschaal daarna met de boter.
- - Rits de blaadjes van de takjes tijm en snipper fijn.
- - Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bereiding
- (10 min. + 50 min. in de oven)
- 1 Verdeel de aardappel- en zoeteaardappelschijfjes in laagjes en dakpansgewijs over een ovenschaal. Kruid elke laag met zwarte peper en zout. Giet de room en daarna de melk over de aardappelen zodat alles onder
- staat.
- 2 Bestrooi met de fi jngesnipperde tijm en de geraspte kaas. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?