Recept 05 (0 stemmen)

Gratin Jurassien

Dit is een recept van

tijd
90 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Gratin Jurassien: 6 personen
  2. 4 eetlepels boter, vlamvaste schaal Ø 25 cm,
  3. 1 kg aardappelen ( in plakjes van 0,7 cm ),
  4. 1 eetlepel zout, mespunt peper
  5. 100 g geraspte gruyère,
  6. 3 dl room.
  7. Verwarm de oven vóór tot 150 °C.
  8. Vet de schaal in met 1 eetlepel boter.
  9. Leg de aardappelschijfjes in lagen in de schaal.
  10. Strooi tussen elke laag wat klontjes boter, peper en zout en geraspte kaas.
  11. Giet de room erover heen en breng langzaam op het vuur aan de kook.
  12. Zet de schaal dan midden in de voorverwarmde oven en bak 1:00 tot 1:15 uur.
  13. Laat de room nooit echt borrelen….ander gaat ze klonteren, ..
  14. De gratin is klaar als de aardappelen zacht zijn, de room hebben opgenomen en
  15. De bovenkant lichtbruin is gebakken.
  16. Verrukkelijk bij lamsbout, kip, kalkoen, kalf- en varkensvlees.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?