Ingrediënten voor 2 personen
- 150 ml melk
- 150 ml room
- 1 laurierblad
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 kg aardappelen
- 150 gr gemalen kaas
Bereidingswijze
- * Bestruik de ovenschotel met een beete olijfolie
- * Verwarm de melk, room, knoflook en het laurierblad
- * Als het kookt terug afzetten
- * Schil de ardappelen en snij de in fijne plakjes
- * Doe 1/3 van de gemalen kaas op de bodem van de overnschaal
- * Leg daarom een laag aardappelschijfjes en strooi er peper en zout over
- * Maak zo laagjes tot de aardappelen op zijn, met als laatsxte laag kaas
- * Zeef de melk boven de overnschotel (moet ongeveer 2/3 onder staan)
- * Bak dit 35 á 40 minuten in een oven van 200 graden
- * Laat ze enkele minuten staan alvorens te serveren
- Recept voor 2 á 3 personen
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?