Recept 55***** (2 stemmen)

Gratin dauphinois

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Patatten

tijd
55 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 160°
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in zeer dunne plakjes. Gebruik hiervoor best een schaaf of mandoline.
  3. Warm de room op zonder aan de kook te brengen en los er het Knorr Bouillonketeltje in op.
  4. Smeer een ovenschotel in met de vloeibare margarine .
  5. Schik de aardappelen in laagjes in de ovenschotel en giet over iedere laag een beetje room .
  6. Kruid de gratin goed met peper en dek af met aluminiumfolie of een deksel.
  7. Schuif in de voorverwarmde oven en laat 35 minuten garen.
  8. Neem dan de folie of het deksel van de schotel en laat nog 10 minuten verder garen en kleuren.
Tip

Strooi op de bovenkant van de gratin wat geraspte kaas en laat onder de gril kleuren.

Je kan de gratin verder kruiden met in dunne plakjes gesneden look of Provençaalse kruiden.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?