Gratin Dauphinois
Deze gratin dauphinois is een échte klassieker. Ideaal als heerlijk bijgerecht dat je lamsvlees of stukje wild nóg lekkerder laat smaken. Met dit makkelijke recept zet je 'm zó op tafel.
80 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kg aardappelen
- 2 teentjes look
- 400 gr gemalen kaas
- 0,5 l melk
- 0,5 l room
- 1 blaadje laurier
- 1 takje tijm
- nootmuskaat
- peper
- zout
- beetje boter
Bereidingswijze
- * Smeer een vuurvaste ovenschaal in met boter en look. * Snij de aardappelen in schijfjes en bedek er de ovenschaal mee. Kruid ze af. * Strooi op de aardappelen gemalen kaas. Bedek de kaas terug met aardappelschijfjes. * Doe dit totdat de schaal gevuld is en eindig met een laag gemalen kaas. * Kook melk en room samen op met de tijm, laurier, teentje look en nootmuskaat. * Zeef het mengsel en giet het op de aardappelen totdat die net onder staan. * Bak de gratin 1 uur in de oven op 180°C of net zolang dat je met een satéstokje zonder problemen door de gratin kunt prikken.
Tip
Lekker zacht of liever pittig? Kies voor deze gratin dauphinois de geraspte kaas die jij het lekkerst vindt.
Andere Solo-leden over dit recept (23)
Gepost door trischtje op 18 september 2018 om 20u31
de saus kan niet echt binden en er word te veel vloeistof gebruikt, geen melk maar room en de room opkloppen met ei om te binden
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?